6 saker golf har lärt mig om företagande

Kopia av Kopia av Kopia av blogg bild-2

“The most important shot in golf is the next one”
Ben Hogan

6 saker golf har lärt mig om företagande

Jag älskar golf. Inte bara för golfbanornas gröna skönhet, sportens utmaningar eller att det är en trevlig sällskapssport. Framför allt älskar jag de lärdomar golfen ger, som också kan appliceras på livet – och definitivt på att driva företag.

  1. Hjärnan registrerar inte ordet INTE
    Om jag tänker "inte bunker" hamnar bollen i princip alltid i bunkern. Istället måste jag fokusera på vad jag vill uppnå med mitt slag. Släpp tankarna på vad som kan gå fel i ditt företag och koncentrera dig på vad du vill åstadkomma. "Jag vill få till ett möte med min drömkund," "Jag ska hålla en självsäker presentation," eller "Jag kommer att lansera en digital kurs i vår."
  2. Var närvarande
    I golf måste jag fokusera på slaget jag står inför – inte det förra eller nästa. Samma sak gäller i ditt företag. Gör en sak i taget. Var här och nu för att uppnå bästa resultat, var närvarande i dina möten, samtal och arbetsuppgifter.
  3. Fokusera på det du kan kontrollera
    Jag kan inte styra vinden, gräset eller mina medspelare. Men jag kan välja klubba, bestämma vilket slag jag ska slå och kontrollera mina tankar. I företagandet är det lika viktigt att lägga energi på det du kan påverka och acceptera det du inte kan förändra. Lägg fokus på din insats istället för att oroa dig över vad andra företag gör.
  4. Förväntningar är något positivt
    Förväntningar – både andras och mina egna – är positivt och pressar mig att prestera bättre. Alternativet, där ingen förväntar sig någonting av mig, är mycket sämre. Att ha press på dig att leverera är ett privilegium. Anta utmaningen och ge järnet!
  5. Det finns inte bara en rätt väg
    Ett golfhål kan spelas på många olika sätt, och inget sätt är mer rätt än något annat – bara annorlunda. Samma sak gäller för företagande. Det finns flera sätt att driva ett företag på. Du bestämmer hur du vill utforma ditt företag, och så länge du är nöjd med resultatet är det rätt väg för dig.
  6. Det är meningen att du ska ha kul
    Jag tar golf på största allvar, men i slutändan är det ett spel, och det är meningen att det ska vara roligt. Att driva företag är visserligen ett jobb, och visst kan det vara krävande, men det bör också vara roligt. Annars kan du alltid ta en anställning och slippa både ansvar och slitgöra.

Hoppas någon av dessa punkter tilltalar dig och att du kanske blev sugen på att spela en golfrunda!

Ha en fin vecka, Ulrica

Var är du på väg?
Vad är ditt nästa steg?

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar