Träna din hjärna

blogg growth mindset

“Success is not an accident, success is a choice.”
Stephen Curry

Träna upp din utvecklingsmentalitet 🤗

Din hjärna är fantastisk. Den kan lösa komplexa problem och hitta kreativa lösningar, men den kan också sätta käppar i hjulen för dig – särskilt när du driver företag. Kan du utvecklas och bli en bättre företagare genom att träna din hjärna? Absolut! Svaret är growth mindset.

Händer det att du grämt dig över en prestation som inte blev som du tänk. Att du känt dig värdelös för att du inte levererat som du borde. När självförtroendet sviker, hamnar vi inte sällan i negativa tankemönster. Du kan ta dig ur det genom medvetna övningar. Hjärnan är som vilken muskel som helst, ju mer du tränar den desto mer växer och utvecklas den.

Ett dynamiskt tankesätt, utvecklingsmentalitet eller "growth mindset", innebär att fokusera på själva utvecklingen istället för att fastna i en dålig prestation. Ett bra exempel på detta är "inte än"-metoden. Om du misslyckas med en utmaning, tänk att du bara inte har lyckats än. Så fortsätter du försöka och lär av dina misstag.

Du behöver också förankra i dig själv att din prestation inte handlar om talang, utan om en livslång lärandeprocess. Det handlar om att träna upp din förmåga att medvetet välja hur du förhåller dig till det som händer, för att på så sätt smidigare komma vidare.

Här är några övningar för att stärka din utvecklingsmentalitet:

  • Skapa visuella målbilder: Träna dig på att se dig själv lyckas med den aktivitet du planerar.
  • Inta ett helikopterperspektiv: Öva på att se på dig själv objektivt, som om du betraktade dig själv utifrån.
  • Premiera framsteg och ansträngning: Lägg mindre fokus på slutresultatet och mer på själva processen och de ansträngningar du gör.
  • Acceptera det du inte kan påverka: Lär dig att släppa sådant som ligger utanför din kontroll.

Efter varje genomförd aktivitet, ta en stund för att reflektera. Vad är du stolt över? Vad har du lärt dig? Hur ska du tänka nästa gång för att resultatet ska bli ännu bättre? Var du 100 % mentalt närvarande? Träna på att göra små justeringar och skriv gärna ner dina tankar.

Värdet av en utvecklingsmentalitet är att du blir snällare mot dig själv när du ser att det alltid finns möjlighet till förbättring. Att tänka "Jag är inte bra på det här än" ger så mycket mer positiv energi än att tänka "Jag kommer aldrig att lära mig det här eller det här går aldrig"

Talang är bara startpunkten; din prestation är resultatet av träning och uthållighet. Ditt inre driv och din mentala styrka är egenskaper som du träna upp och kan utveckla över tid.

Du har bara inte gjort det än 😉

Sluta se försäljning som någonting dåligt
Har du ett vinnande team som stöttar dig?

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar